BuurtLinux: een nieuw jaar

Allereerst een mooi open source jaar gewenst van de Nederlandse Linux Gebruikers Groep! Dit is de eerste keer dat we een bericht op BuurtLinux plaatsen, sinds de overname van BuurtLinux door de Nederlandse Linux Gebruikers Groep. We hebben ons tot nu toe nog niet heel actief bezig gehouden met BuurtLinux, maar daar willen we in 2015 verandering in brengen. Daar is wel jouw hulp bij nodig en dat kan op verschillende manieren.

We willen graag benadrukken dat niemand door de overname niet lid is geworden van onze vereniging. We houden inschrijvingen voor de BuurtLinux kaart strikt gescheiden. Uiteraard ben je van harte welkom om alsnog lid te worden. 😉 Om je inbox te besparen, gaan we alleen sporadisch e-mailtjes sturen.

Dat gezegd hebbende, voor bezoekers is het handig dat de gegevens die op de kaart staan nog kloppen. Kloppen jouw gegevens niet meer of wil je verwijderd worden van de kaart, stuur dan even een e-mail.

Wat de kaart betreft, daar kan nog een heleboel aan gebeuren. De code die de kaart genereert staat nu online op GitHub – als je kundig bent met PHP en het lijkt je leuk om hier aan te werken, zien we dat graag in de vorm van pull-requests! Op de issue lijst staan al een aantal wensen uitgeschreven, maar dat is slechts het tipje van de ijsberg. We hopen dat er in de komende jaren diverse mensen zullen bijdragen aan het verbeteren van dit platform.

Naast het doorontwikkelen van het platform is promotie van de site natuurlijk ook belangrijk. Mensen die op zoek zijn naar hulp met Linux en open source software moeten de site dan ook moeten kunnen vinden. Vanuit de NLLGG sturen we al regelmatig mensen door en zijn we aan het kijken naar andere mogelijkheden. Maar jij kan zelf ook een steentje bijdragen door over BuurtLinux te schrijven, tweeten, kaartjes in de supermarkt te hangen, en zo voorts.

Bovendien horen we graag jullie succes-verhalen, wensen voor nieuwe functies en andere verbeterpunten (al dan niet via GitHub).

Dat we met z’n allen een fantastische community bouwen!

Dit bericht is vanmorgen eerst naar alle ingeschreven hulpaanbieders verstuurd. De tekst is licht aangepast om op de site te plaatsen.