50+ Aanmeldingen!

Het heuglijke moment is daar: het aantal Linux-helpers op de Buurtlinux-kaart is de 50 gepasseerd!!!

Iets minder dan een jaar geleden is de Buurtlinux website online gegaan met als eerste doel om zoveel mogelijk Linux-helpers op haar kaart te krijgen. Slechts enkele berichten op de diverse Linux-fora waren nodig om aan de eerste aanmeldingen te komen. Sindsdien is er van mijn kant (te) weinig aan PR gedaan voor Buurtlinux. Gelukkig bleef het aantal aanmeldingen toch groeien door de mond-tot-mond reclame van mede-enthausiastelingen. Erg bedankt hiervoor!

Voor zover ik kan nagaan is er door zo’n tien verschillende mensen hulp gevraagd direct via de Buurtlinux kaart. Mogelijk is er ook indirect, via de website van de Linux-hulp zelf of via Linux-activiteiten, hulp geboden. Of herhaaldelijk door dezelfde Linux-hulp. Het is dus moeilijk een waarde te geven aan dit getal 10 anders dan: er zijn minstends 10 mensen geholpen door minder dan 50 Linux-helpers. Een prima resultaat wat mij betreft, ook gezien de geringe PR, dus alle reden om gewoon door te gaan!

Buurtlinux is begin dit jaar overgestapt van een Google Maps kaart naar een OpenStreetMap kaart. Het is inmiddels ook mogelijk om de Buurtlinux kaart in te bedden in je eigen website met een vooringesteld filter – bijv. om alleen de Debian distributie of alleen de provincie Utrecht weer te geven. De eerstvolgende stap is het automatiseren van het aanmeldproces, inclusief de mogelijkheid voor een Linux-hulp om zijn/haar eigen profiel te kunnen wijzigen. Hierna is het tijd voor de tweede doelstelling: Buurtlinux meer naamsbekendheid geven en haar doelgroep (de gewone computergebruiker) bereiken.

Ieders ideeën, kritiek en suggesties zijn zoals altijd van harte welkom!

Vriendelijke groeten,

Ruud Beukema
Initiatiefnemer Buurtlinux

3 reacties op “50+ Aanmeldingen!

 1. Leuk initiatief! Hier zocht ik al een tijdje naar. Toevalligerwijs kwam ik een link tegen
  in de Linux Magazine van bijna een jaar geleden.
  Sinds 1998 werk ik met Linux en wel met verschillende distributies door de jaren heen. Begonnen met de eerste grafische desktop van Red Hat 5.3.
  Niet als desktop, maar als workstation. Alle andere distro ’s heb ik geinstalleerd als workstation.

 2. een goede site
  bestaat er ook een uitbreiding voor Duitsland bijvoorbeeld
  verder wil ik graag in contact komen met gebruikers van Linux Suse
  er is in Rotterdam een mogelijkheid om op Zaterdag een cursus te volgen

  ook wil ik bekijken of er belangstelling is om via remote mensen te helpen
  het is een mogelijkheid om snel iets uit te leggen alles kan vanuit huis plaats vinden
  graag een reactie sturen
  vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.