Eerste week Buurtlinux

Het is ongeveer een week geleden dat de Buurtlinux website in gebruik werd genomen en dat over het bestaan van Buurtlinux werd bericht op verschillende Linux-fora. De reacties op het Buurtlinux initiatief zijn over het algemeen erg positief en hier en daar (terecht) ook kritisch. Zo zorgde het bericht op het Ubuntu-forum en het NedLinux-forum voor een paar interessante discussies.

Ook op het Linux Mint-forum en het PCLinuxOS-forum werd enthousiast gereageerd. Toen op dit laatste forum en haar internationale versie bekend werd gemaakt dat de PCLinuxOS leden via Buurtlinux website konden stemmen op hun favoriete distributie, zag je dit meteen terug in de voorlopige uitslag van de poll. Weg betrouwbaarheid van de steekproef, maar het geeft goed aan hoe enthousiast de gemeenschap van elke Linux-distributie is!

Binnen een week hebben zich vanuit België en Nederland in totaal 25 Linux-helpers aangemeld bij Buurtlinux. Zowel bedrijven als particulieren. Een goed resultaat tot nu toe, aangezien het bestaan van Buurtlinux eigenlijk alleen nog maar bekend is gemaakt op een klein aantal Linux-fora en de Debian mailing-list. De komende tijd blijft de nadruk liggen op het werven van zo veel mogelijk particulieren en bedrijven die hun Linux-hulp willen aanbieden via Buurtlinux. Hierbij is natuurlijk alle hulp welkom, dus wees vrij om naar de Buurtlinux te linken, erover te bloggen etc.

Het Buurtlinux-forum is na wat opstartproblemen inmiddels weer online. Via dit forum kun je onder andere suggesties voor het uiterlijk en (vooral ook) voor de inhoud van de website delen en bediscussiëren met Buurtlinux en anderen. Je kunt ook melding maken van Linux-activiteiten die binnenkort in je buurt zullen plaatsvinden. Speciaal hiervoor is ook de Buurtlinux agenda in het leven geroepen, zodat je in één oogopslag kunt zien wat er in het land te doen is op Linux-gebied.

Tot zover deze update over hoe de eerste week van Buurtlinux verlopen is. Op naar de 50 Linux-helpers zou ik zeggen! Spread The Word!

Ruud Beukema
Initiatiefnemer Buurtlinux